Редактор: e-mail: Кадър бТВЧесто като адвокат ми задават въпроса, няма ли начин

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВЧесто като адвокат ми задават въпроса, няма ли начин
Коментари Харесай

Адв. Мария Шаркова: Хората трябва да бъдат научени как да разпознават фалшивата информация

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Често като юрист ми задават въпроса, няма ли метод тези лекари, които популяризират подправени вести да бъдат глобени по някакъв метод, с цел да спрат да ги популяризират. Всъщност цензурата не е отговор на разпространяването на тези вести, както сухият режим е бил метод за прекъсване на разпространяването на алкохола през предишния век. По-скоро би трябвало хората да бъдат в действителност научени по какъв начин да разпознават подправената информация и в последно време виждаме, че все по-често работят такива платформи, които правят инспекция на обстоятелствата, дали които са съответните доказателства, оборват такива изказвания.

Така адв. Мария Шаркова разяснява пред доктор Неделя Щонова в " Преди обед " за какво българинът не е деен при имунизацията.

Всъщност ние би трябвало да се доверяваме на тези експерти, които не употребяват като мотив моя опит или това е моето мнение, а в действителност сочат съответни доказателства, които знаем в науката и черпим от достоверни източници. На хората у нас, които не се имунизират, им лепваме етикета антиваксери, до момента в който в действителност ние не можем да сложим подобен етикет на всички хора, защото има хора, които се опасяват, и този интерес е подбуден точно от разнопосочната информация, която доста хора, считани за престижи, популяризират. От друга страна фактически може би напълно дребна част от нашето обучение е ориентирана към това да обучим хората да мислят сериозно и не на последно място, дано си кажем, че в тази тежка политическа конюнктура и каскада от избори, в действителност управляващите са тези, които също не заемат безапелационни позиции. По този метод, може би част от хората се усещат като 13-годишно дете, на което майка му не му слага никакви граници и то се чуди какво да прави в този момент на детската площадка, дали някоя пакост да свърши или да слуша майка си. Наистина са разнопосочни и разнообразни факторите, многочислени са, и ние не трябва кардинално да подхождаме с експанзия, и нападателно да се постанова имунизирането, а да се повтаря, че всеки може да прави с тялото си това, което реши, и никой не може да се намесва, сподели още адв. Мария Шаркова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР